Houden van jezelf, jezelf respecteren dat wordt toch zo gemakkelijk gezegd. Maar doen we het echt?
Hebben we niet gemakkelijk kritiek op onszelf?
Ons uiterlijk is hier zo’n mooi voorbeeld van. Waarom?
Het is maar de buitenkant. De schoonheid zit daar binnen, de prachtige mens die je bent, want in wezen ben je volmaakt.
Of zijn we soms niet te streng voor onszelf?
Laten we ons niet gemakkelijk beïnvloeden wat de omgeving van ons denken en zeggen?
En dat is allemaal het spel van het ego.
Het ego die deze gedachten laat zien en die je beperkt. Want als je daarin mee gaat, ga je ook zo denken.
‘Je kan het niet.’
‘Het lukt toch niet. ‘
‘Je bent het niet waard.‘
‘Niemand ziet je.’
‘Niemand luistert naar je.’
Stop hiermee met je zo naar beneden te halen!
Als er iets niet lukt, accepteer het. Je hebt het geprobeerd. Wees niet te streng voor je. Want door acties te doen, door naar buiten te treden, blijf je in beweging en je zoekt op deze manier je weg in het leven, wat goed bij je past. Je leert zo ook wat je wel wil en niet. Alles wat gemakkelijk gaat en waar je een vreugdegevoel door krijgt en een positieve energie voelt, dat is allemaal goed.
Je leert zo ook grenzen aangeven en opkomen voor jezelf.
Als er iets moeilijker gaat, dan ja, je hebt het geprobeerd, ook al loopt het niet goed af.
Maar wees fier op jezelf, dat je het geprobeerd hebt en laat je niet beïnvloeden door de omgeving, vrienden,.. Laat je niet afleiden.
Blijf bij jezelf. Voel wat goed is voor jou en bewandel deze weg.
Omarm ook jezelf met je schaduwkanten. Het is wie je bent, zowel de zonnige kanten als de schaduwkanten. Iets dat je niet goed kan, aanvaard het, geef daar geen kritiek op.
Bekijk wat je goed kan en hou je daarmee bezig en alles wat niet goed lukt, daar leer je uit en kan je hulp vragen aan anderen die daarmee zelf gemakkelijk overweg kunnen.
Zo heeft ieder zijn talenten en gaven en als iedereen daarmee naar buiten zou komen en niet verder doen wat er van je verwacht wordt dat je zou doen, zou het leven veel gemakkelijker zijn.
Durf er mee naar buiten te komen en laat ieder uniek zijn. Wees jezelf ! Zet geen masker op. Je bent goed zoals je bent! Je bent een prachtig, mooi mens!
Geloof in jezelf, respecteer jezelf om wie je bent en zet stappen om je droom en wensen te manifesteren. Door stil te zitten, geraak je niet vooruit. Blijf dagelijks bezig met dingen waar je blij van wordt. Vul je gedachten ermee. En al de rest, de verplichtingen in je leven, doe het zonder in strijd te gaan of je gefrustreerd te voelen. Want hoe meer je in weerstand gaat, hoe meer je hiervan zal aantrekken. Accepteer en heb vrede met situaties die op je pad komen en maak keuzes. Wat wil je? Wat wil je bereiken? En probeer dan je intuïtie te volgen door die weg te volgen en niet wat je ‘ego’ probeert wijs te maken.
Je bent het waard om te zijn wie je bent. Respecteer jezelf. Hou van jezelf! Geloof in jezelf! Je bent hier op Aarde om te leren het Licht en Liefde hier aanwezig te brengen. En door een lichtje en Liefde te zijn, ben je zichtbaar en trek je nog meer licht aan.

Categorieën: Geen categorie

error: Inhoud is beveiligd !!